Мектеп асханасын бракераждық комиссияның тексерудің №1 АКТІСІ

Мерзімі: 13.09.2023 жыл

Комиссия құрамы:ДТІЖО Койтбаева З.А., медбике Қиясова Қ.Қ., Қамқоршылық кеңесінің төрайымы Кудербекова А.С., әлеуметтік педагог Исмаилова Г.С., кәсіподақ төрайымы Айткужиева Р.А.

Тексерістің негізі: оқу жылының басындағы оқушыларды тамақтандыру сапасын бақылау туралы бракераждық комиссияның ережесіне сай.

Тексеріс мақсаты:

  • Перспективалық мәзірге күнделікті мәзір мен дайын астың сәйкестігін тексеру;
  • Өнімдердің сақтау мерзіміне сәйкестігін сақталуды тексеру, сертификаттарды қарау;
  • Асхананың дезинфекциялық сұйықтықтармен қамтамасыз етілуі, нормалардың ілінуін тексеру;
  • Дайын өнім салмағының номаға сәйкестігі;
  • Дайын өнімнің дәмінің органолептикалық талаптарға сай болуы;
  • Сумен қамтамасыз ету жүйесінің сақталуы.

Тексеріс барысында комиссия анықтады:

  1. Асханадағы ас мәзірі бекітілген перспективалық мәзірге сай.
  2. Берілген дайын өнім күнделікті ас мәзірге сай:

Сүйек бульонындағы борщ

Сүзбе қосылған бәліш

Балмен шай

Нан

  • Қойма мен ас дайындайтын бөліктегі өнімдердің сақталуы талапқа сай.
  • Тағамның ассортименті кең, тамақтың сапасы бекітілген нормаға сай.
  • Дайын өнім мен асханаға алынатын өнімдердің сапасын асхана меңгерушісі мен медбике тексеріп, бракераж журналына енгізеді.
  • Өнімдер арнайы қоймалық бөліктерде сақталады.
  • Сақтау мерзімі өтіп кеткен өнімдер анықталмады.
  • Асхана мен ас дайындайтын бөлік санитарлық нормаға сәйкес дезинфекцияланады.
  • Дайын өнімді өлшеу барысында сәйкестік анықталды.

Тексеріс бойынша қорытынды:

  • сынып жетекшілер ата-аналар мен оқушылар арасында дұрыс тамақтану туралы насихатты жүргізуді жалғастырсын;
  • бракераждық комиссия дайын өнімді тексеру бойынша жұмысты жалғастырсын;
  • асхананың жұмысы қанағаттанарлық деп есептелсін.

Комиссия мүшелері:

Койтбаева З.А.

Қиясова Қ.Қ.

Кудербекова А.С.

Бекбусинова Г.Г.

Айткужиева Р.А.